Individuell hälsoutveckling

Hälsoprofilen

Hälsoprofilbedömning™ (HPB) är den ledande metoden att på individnivå motivera till förändringar i livsstil och därmed påverka hälsan.  

Vi skickar i förväg ut ett frågeformulär som rör individens hälsovanor och hälsoupplevelser den senaste månaden. På plats diskuterar vi sedan svaren, mäter blodtryck, utför en kroppscanning samt genomför ett lättare kondition, styrke- och rörlighetstest anpassat efter individens förutsättningar.  

I ett avslutande samtal tittar vi gemensamt på resultatet i Hälsoprofilen, på eventuella kopplingar mellan hälsovanor, hälsoupplevelser och hälsodata och lägger tillsammans upp en plan till förändring. 

Kostrådgivning

Dåliga kostvanor är den största riskfaktorn för sjukdom i Sverige. Med andra ord finns det mycket att vinna på att låta personalen få hälsofrämjande kostråd. 

En kostrådgivning kan vara en bra hjälp för de individer som till exempel vill få råd i hur de kan gå ner eller upp något/några kilo i vikt, bli piggare och orka prestera bättre på jobbet eller som på annat sätt vill få råd i hur de kan få in mer sunda kostvanor i sin vardag. 

Inbody-kroppsmätning

En Inbody-mätning är en bra metod för en “kick-start” på era anställdas hälsoresa.  

Inbody är den mest precisa kroppsvågen på marknaden (hela 98,6% validerad mot en DEXA-röntgen) och kan på bara 1 minut ge varje enskild individ ett lättöverskådligt resultat/bild av sin fysiska hälsostatus och indikerad risk för att utveckla ohälsa.

Hälsocoaching

Kanske behöver några ur din personalstyrka hjälp med att komma igång att börja motionera, och/eller få in mer hälsosamma matvanor i vardagen, medan andra behöver hjälp med att hantera sin upplevda stress och att finna en bättre balans i livet.  

En hälsocoach hjälper individen att blicka framåt och se lösningar på sina upplevda problem
– allt för att individen ska må bättre. 
 

Träning

Låt oss hjälpa er med ett träningspass på er kickoff, eller varför inte en regelbunden hjälp veckovis eller månadsvis? Vi kan skräddarsy ett pass som passar er med allt från yoga, löpning, pilates och styrketräning. Vi har även guidad pausgympa.

Sofia Lamotte

Leg. Naprapat, Cert. Mammamage-tränare

 • Dry needeling
 • Lång erfarenhet inom rehabiliteringsträning
 • Utför arbetsplatsbedömningar
 • Tidigare naprapat för GAIS Bandy och Göteborgs hockey club
 • Erhållit Ackreditering i Idrottsmedicin utfärdat av Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin (SFAIM)
Läs mer

Har arbetat som naprapat sedan 2006. Vidareutbildad i Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin: Steg 2.

Specialitet: Smärttillstånd i rygg och nacke. Huvudvärk och muskelrelaterad yrsel. Graviditetsrelaterade besvär. Återträning efter graviditet. Stötvågsbehandling.

Johanna Ehrenborg

Leg. Naprapat, Cert. Mammamage-tränare

 • Cert. Idrottsmedicin. Vidareutbildad i Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin: Steg 2
 • Pilatesinstruktör (driver Kungsbacka Pilates)
Läs mer

Har arbetat som naprapat sedan 2005 i Kungsbacka, tidigare på Kroppsverkstan.

En av grundarna till Kungskliniken.

Vidareutbildning inom rehabiliteringsträning, träningslära, pilates, träning efter graviditet och ”åldersanpassad träning för barn och ungdomar”, träning för seniorer och kvinnors hälsa.

Föreläsare för Sisu Väst sedan 2005, Idrottsmedicin, Anatomi & Fysiologi, Massage, Åldersanpassadträning för barn och ungdomar och träning för seniorer.

Gruppträningsinstruktör sedan 1998, numera på Nordic Wellness.

Specialområden: akuta rygg och nackbesvär samt idrottsmedicin, graviditetsrelaterade besvär och träning efter graviditet.

Hjälper kontinuerligt aktiva i idrottsklubbar i Kungsbacka kommun; handboll, fotboll, hockey, konståkning, innebandy, bandy, dragkamp och ridning både med behandlingar och skadeförebyggande träning.

Isa Rönnerblad

Massageterapeut, lic. personlig tränare

 • Certifierad av branschrådet Medicinsk Massageterapi
 • Gesällbrev i massöryrket
 • Instruktör i Hjärt- och Lungräddning för HLR Rådet
 • Hälso- & Arbetsmiljöutvecklare
 • Ergonom
Läs mer

Är massörutbildad vid yrkeshögskolan i Linköping.

Arbetar med arbetshälsa, hälso- och friskvårdsinsatser på grupp och individnivå för hållbara arbetsgivare och medarbetare (konsult).

Specialitet: Huvudvärk, kontorsryggen, individuell funktionell aktiveringsträning och ergonomi

Kungskliniken

Helena Cato

Leg fysioterapeut, magister idrottsmedicin

 • Mechanical Diagnos and Therapy, Del A, B, C, D Idrottsmedicin/ idrottsfysiologi

 • Kost och näringslära

 • Akupunktur

 • Kognitiv beteende terapi MTT- thoracic and low back pain

 • Lång erfarenhet av rehabilitering av smärta inom rörelse och stödjeapparaten

 • Cerifierad Mammamagetränare

Läs mer

Helena har arbetat som klinisk fysioterapeut inom primärvård, företegashälsovård sedan 2004. Senaste åren även arbetat som medicinsk tränare på gym. Arbetat som gruppträningsinstruktör sedan 1997, numera som instruktör på Nordic Wellness.

Specialområden: akut rygg och nackproblem, återträning efter graviditet, anpassad träning vid olika skador, sjukdomar i stödje- och rörelseapparaten.

Helena brinner för att sprida träningsglädje och att få hjälpa människor att förbättra sin hälsa oavsett om det är inriktat på att bli av med smärta, återgå till en aktiv livsstil eller om du vill ta din idrottsprestation till nästa nivå.

Pernilla Hedström

Hälsocoach, kostrådgivare

 • Filosofie doktorsexamen i idrottsvetenskap
 • Filosofie kandidatexamen i pedagogik
 • Licensierad kostrådgivare
Läs mer

Pernilla har i över 20 års tid arbetat och/eller studerat inom området hälsa och hälsofrämjande levnadsvanor. Hon har bland annat arbetat som friskvårdsansvarig/hälsocoach för anställda, där hon hållit i allt ifrån praktiska motionspass, till individuell hälsocoaching och mer teoretiska föreläsningar. Dessutom har hon tagit en doktorsexamen i idrottsvetenskap med inriktning hälsopromotion.

I dag arbetar Pernilla, utöver arbetet som hälsocoach och kostrådgivare här på Kungskliniken, även deltid som forskare och utbildare på högskola (vilket hon gjort i många år), där hon bl a utbildar hälsopedagoger inom ämnen/områden som berör hälsa, hälsofrämjande arbete, fysisk aktivitet, kost och näringslära, beteendeförändring och hälsocoaching.

Pernilla har alltså både praktisk erfarenhet och djup teoretisk kunskap om hälsofrämjande levnadsvanor och brinner för att vägleda, utbilda och motivera andra till att finna en hälsosam, hållbar livsstil för en välmående vardag och balans i livet.

Naprapati

Naprapaten undersöker, förebygger, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. Läs mer

Massage

En Massageterapeut undersöker, behandlar och förebygger
muskulära orsaker till smärta och stelhet som påverkar din funktionella
rörelseförmåga och livskvalitet.  Läs mer

Träning

Här har vi samlat träningsformer som Pilates, Rullepass, rehabträning och återträning efter graviditet.  Läs mer

Stötvåg

En vetenskapligt utvärderad och beprövad behandlingsmetod som ger bevisad effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler. Läs mer

Dry needling

Ett effektivt behandlingsalternativ för att behandla muskulära problem och smärtor. Läs mer

Fysioterapi

Precis som våra naprapater så undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar fysioterapeuten smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelse- och stödjeorganen. Läs mer

Kvinnohälsa

Här har vi samlat behandlingar för gravida kvinnor och för kvinnor med smärta i bäcken och svanskota. Läs mer

Ergonomi

Kungskliniken erbjuder bedömningar av arbetsmiljön och utifrån resultat från dessa ges ergonomisk rådgivning samt kartläggning.  Läs mer

Föreläsningar

Vi håller föreläsningar för de som efterfrågar det. Ofta är det föreningar eller större förbund så som SISU väst och företag. Vi håller även föreläsningar för privatpersoner.  Läs mer

Utbildning - HLR

Kungskliniken utbildar i Vuxen HLR-Samhälle enligt HLR-Rådets riktlinjer.
HLR-rådet rekommenderar att alla lär sig vuxen- och barn-HLR och repeterar årligen. Läs mer

Hälsocoaching

En hälsocoach kan hjälpa dig som vill finna en mer hälsosam livsstil.  Läs mer

Kostrådgivning

En kostrådgivare kan hjälpa dig som till exempel vill få råd i hur du kan etablera sunda kostvanor och planera din kost. Läs mer

Inbody-kroppsmätning

Med en Inbody-analys kan du enkelt få reda på hur det ligger till med fett, muskler och vätskenivåer i din kropp. Läs mer

Kom i kontakt med oss

Kungsparksvägen 83, 434 39 Kungsbacka
tel ; 073-3241373
mail: info@kungskliniken.com