Certifierad Mammamage tränare

Mammamage träning i Kungsbacka

Under en graviditet så töjs magmuskulaturen ut vilket är helt naturligt för att ge plats åt den växande babyn. Efter en graviditet upplever många kvinnor att det är svårt att aktivera och få kontroll på magmuskulaturen igen.

Enskild konsultation bokas här:

För att återfå kontrollen av denna muskulatur (den inre magmuskulaturen) behöver du göra övningar som aktiverar dessa. Den inre magmuskulaturen utför ingen rörelse så dessa övningar är till en början statiska och sker med väldigt liten kraft. Övningar som plankan och sitpus bör du vänta med tills du blivit starkare. Det är annars lätt att den ytliga muskulaturen böjar överkompensera och ger en falsk stabilitet som inte är uthållig.

Efter en graviditet är det viktigt att träna upp kroppen på rätt sätt. Magmuskler och bindväv har blivit rejält uttänjda och tappat spänst under graviditeten. Nedsatt kontroll av dessa muskler kan ge mag- och tarmbesvär, ryggsmärtor samt inkontinens.

Som certifierade MammaMage-tränare arbetar vi med att hjälpa dig att återfå kontrollen på de djupa magmusklerna och bäckenbotten. Vi undersöker magen och bildar oss en uppfattning om kontroll och eventuell delning av magmuskulaturen, det vill säga diastas. Sedan hjälper vi dig att rehabilitera din kropp utifrån dina förutsättningar. Vi erbjuder också enskilda konsultationer och gruppträning.

Kurs

Vi erbjuder nu äntligen kurs i ”återträning efter graviditet”

-träningen innan vanlig träning!

Start sker löpande under vår och höst (läggs ut ca 1 mån före start) eller enligt förfrågan

3 tillfällen träning á 55min i liten grupp(max 4 deltagare).

Investering 1100kr.

Anmälan till info@kungskliniken.com

Återträning efter graviditet passar för alla oavsett barnets ålder. Träningen innan ”vanlig träning” för att återskapa kraft och uthållighet i bålen!