Fysioterapi

Fysioterapi – Leg. fysioterapeut i Kungsbacka

Vad gör en Fysioterapeut

Precis som våra naprapater så undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar fysioterapeuten smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelse- och stödjeorganen. När samspelet mellan muskler, leder och nervsystem inte fungerar optimalt uppstår ofta smärta som en följd av den nedsatta funktionen.

Vid första besöket gör fysioterapeuten en utförlig undersökning samt rörelseanalys för att klargöra just dina behov, hitta dina styrkor och svagheter som sedan kommer ligga till grund för en behandlingsplan och er gemensamma målsättning.

Helena kommer fokusera på att hitta kroppens optimala funktion och dess naturliga rörelse. Hon kommer hjälpa dig att träna upp din svagaste länk, vilket kommer balansera upp kroppen och ge dig de bästa förutsättningarna för en energifylld, frisk och aktiv kropp.

Kroppen känner inte till enstaka muskler, den känner till rörelser. B. Bobath

De rörelser du gör i vardagen skiljer sig ganska ofta från dem du gör när du tränar

Vid traditionell träning separeras ofta styrka, rörlighet och balans från varandra, vilket gör att kroppen inte får möjlighet att fungera som den helhet den är. Kroppen är aldrig starkare än sin svagaste länk och därför måste du träna alla delar av kroppen för att du skall må bra.

Helena arbetat främst med anpassad träning, men kompletterar träningen med behandling såsom akupunktur, manuella metoder utifrån Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT) konceptet, ergonomisk rådgivning och patient utbildning. Träningen anpassas utifrån skada eller funktionsnedsättning och kompletteras genom regelbundna uppföljningar för att kunna uppgraderas, så att de följer din utveckling ända fram till målgången.

Förebyggande träning

Till Helena går det även bra att söka för att kunna öka sin prestation, förhindra eventuella skador, förbättra teknik eller för att få stöttning i att skapa en hälsosammare vardag.

Hur lång tid tar ett besök?

Besöket tar ca 55 minuter.

Kom gärna ombytt i träningskläder, så vi kan komma igång redan vid första besöket.

Varmt välkommen att boka din tid!

Stark inifrån och ut

Du är aldrig starkare än din svagaste länk

Av olika anledningar såsom graviditet, ryggbesvär, mag-/ tarmproblem eller operationer kring buken kan göra att vi får en sämre kommunikation till våran inre kärna och hittar kompensatoriska mönster. Vår fysioterapeut , mammamage- och medicinska tränare Helena Cato kommer utifrån undersökning hitta dina obalanser och anpassa övningarna utifrån dina behov. Hon kommer gå igenom ett individuellt anpassat träningsprogram som kommer följas upp och utmanas gradvis under tre tillfällen, 30 min per gång. Fokuset är just att bli stark inifrån och ut!

Kontakta oss för pris och mer information

helena@kungskliniken.com.