cert. Medicinsk Massageterapi

Massage i våra lokaler i Kungsbacka

Vad gör en Medicinsk Massageterapeut?

Händerna är det främsta verktyget i manuell medicin där terapeuten testar och undersöker musklers rörelseförmågor och tar sikte på att behandla rotorsaken till muskulära besvär. Behandlingen innefattar olika massagetekniker för ytliga och djupa muskler samt bindväv, triggerpunktsterapi, stretching och funktionell träning.

Spänningshuvudvärk, stela axlar, ryggont, ländryggsbesvär, löparknä, musarm m.fl. är symtom på vanliga obalanser där medicinsk massageterapi kan medverka till lösningen för att behandla och förebygga.

För gravida använder vi en särskilt anpassad kudde som stöd för att din behandling ska bli så bekväm som möjligt.

 

Behandlande massage som hjälper på djupet

Utöver djupgående behandlande massage tar Medicinsk massageterapi hänsyn till de kringliggande hälsofaktorerna runt din fysiska kropp som kan vara medverkande till att smärta och stelhet uppstår. Den muskulära expertisen kombineras därför med kunskaper inom personlig träning, ergonomi, stresshantering och coaching för att uppnå bäst möjliga resultat.

Tillsammans kommer vi fram till din individuella behandlingsplan.

Massagebehandlingar:

Djupgående & behandlande

När du känner dig trött och stel i kroppen med muskelvärk eller -svaghet. Kanske känner du att din fysiska kropp hindrar dig i vardagsrörelserna, i arbetet eller i idrotten. Eller du känner för en stunds allmän kroppslig återhämtning.

Vår Medicinska Massageterapeut undersöker, testar och behandlar stelhet, smärta och muskelspänningar i syftet att återföra din kropp i balans.

Obalanser leder ofta förr eller senare till skador och syftet med behandlande massage är att förebygga att skador uppkommer.

Tid: 45 min
Pris: 83
0 kr

Gravidmassage

Baseras på samma form av massagebehandling men är ytterligare anpassad graviditeten. Boka ”gravidmassage” om du är gravid och har passerat v 13.

Tid: 45min

Pris: 830kr

 

 

Djupavslappningsmassage

När även insidan är i behov av massage. Denna mycket lugna behandling passar dig som är i behov av en djupare återhämtning. Kanske är du i en period med stress eller sömnbrist, upplever inre spänning och oro, lider av fibromyalgi eller utmattningssyndrom. Eller står du inför en särskild uppgift som kräver extra mycket koncentration eller kreativitet? Denna behandling består av en mycket mjuk massage, värme samt speciellt framtagen musik som stärker förhållandet mellan höger och vänster hjärnhalva.

Tid: 60 min
Pris: 900 kr

Andningsmassage – Lotorpsmetoden

För dig som upplever svårigheter att ta djupa andetag, känslan av att det är tungt att andas, hosta, heshet, ökad mängd slem, nästäppa, dimsyn, huvudvärk, trötthet eller orolig mage kan vara exempel på andningsrelaterade symtom. Du kan ha astmalika symtom men uppfyller inte samtliga kriterier för astma och har därför inte fått hjälp.

Lotorpsmetoden bygger på behandling av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära dig att andas på rätt sätt.

Du genomgår totalt 3-5 behandlingar med 3 veckors mellanrum.

Dagny är en av 300 utbildade terapeuter i Sverige i Lotorpsmetoden.

Tid: 60 min
Pris: 900 kr

Paketpris: 3ggr 2500kr (1:a tillfället 75min)

 

Lymfmassage

Känns kroppen svullen, trött och energilös? Då kan det bero på att ditt lymfflöde är trögt eller nedsatt.

Lymfmassage är en speciellt utvecklad mjuk massageteknik som följer kroppens lymfflöde och hjälper kroppen att frigöra sig från sina avfallsprodukter. Denna mycket lugna och mjuka behandling hjälper kroppen att slappna av, släppa på muskelspänningar och möjliggör att blod och lymfcirkulationen åter kan flyta fritt.

Här är några av många symtom kopplade till ett lymfsystem som inte fungerar som det ska:

 • Dina fingrar svullnar lätt, du vaknar med svullna ögon, strumporna ger lätt märken på benen
 • Du har svårt att bli av med de extra kilona trots att du äter bra och rör dig
 • Lår och rumpa är betydligt större än överkroppen. Kanske är också dina armar större än de borde vara för din vikt
 • Stora, tydliga celluliter, kall och smärtsam hud
 • Fettet är stumt och kompakt, motsatt mjukt och fluffigt
 • Du känner dig ofta frusen och kall
 • Nacke och hals känns spända
 • Du känner dig stor och tung i kroppen
 • Akne eller torr hud
 • Magbesvär
 • Du blir lätt förkyld, ofta influensasymtom med värk i kroppen som kan flytta runt

Behandlingen lymfmassage ingår i en behandlingsserie om veckovisa behandlingar, ca 3-5 gånger för att få lymfsystemet att fungera igen. I tillägg får du hemövningar att göra som egenvård för att ytterligare stärka din lymfhälsa.

Tid: 75-90 min
Pris: 1300 kr
Paketpris 3 ggr: 3500 kr
Paketpris 5 ggr: 5900 kr

Paket bokas och betalas vid ett och samma tillfälle.