cert. Medicinsk Massageterapi

Massage i våra lokaler i Kungsbacka

Vad gör en Massageterapeut?

Händerna är det främsta verktyget i manuell medicin där terapeuten testar och undersöker musklers rörelseförmågor och tar sikte på att behandla rotorsaken till muskulära besvär. Behandlingen innefattar olika massagetekniker för ytliga och djupa muskler samt bindväv, triggerpunktsterapi, stretching och funktionell träning.

Spänningshuvudvärk, stela axlar, ryggont, ländryggsbesvär, löparknä, musarm m.fl. är symtom på vanliga obalanser där massageterapi kan medverka till lösningen för att behandla och förebygga.

För gravida använder vi en särskilt anpassad kudde som stöd för att din behandling ska bli så bekväm som möjligt.

 

Behandlande massage som hjälper på djupet

Utöver djupgående behandlande massage tar massageterapi hänsyn till de kringliggande hälsofaktorerna runt din fysiska kropp som kan vara medverkande till att smärta och stelhet uppstår. Den muskulära expertisen kombineras därför med kunskaper inom personlig träning, ergonomi, stresshantering och coaching för att uppnå bäst möjliga resultat.

Tillsammans kommer vi fram till din individuella behandlingsplan.

Massagebehandlingar:

Djupgåendemassage, idrottsmassage och gravidmassage

erMassagebehandlingarna bygger på liknande metoder inom klassisk svensk massage, som hjälper vid muskulära besvär, stelhet, spänningshuvudvärk, ryggont, hög träningsbelastning osv.

Under behanlingen finns också utrymmer för stretch träningstips och disskussion, allt för att försköahitta orsaken till dina besvär. På så sätt kan vi förebygga framtida problem.

Tid: 45 min
Pris: 83
0 kr

Gravidmassage

Baseras på samma form av massagebehandling men är ytterligare anpassad graviditeten. Boka ”gravidmassage” om du är gravid och har passerat v 13.

Tid: 45min

Pris: 830kr

 Käke nacke hals & huvudvärk 

Massage och triggerpunktsbehandling inuti mun (med handskar), på nacke, hals samt skalp. Behandlingen hjälper musklerna att slappna av och återfå bra cirkulation. Du får även med dig ett träningsprogram anpassat för dina besvär

Tid 30min 

Pris : 550kr

Djupavslappningsmassage

Denna behandling är mycket lugn och lätt för att du verkligen ska komma till ro. Du frisätter serotonin och oxytocin som verkar lugnande och minskar samtidigt kroppens nivåer av stresshormonet kortisol.  För bästa resultat, tänk på att avsätta någon timme efter behandlingen för att bara ta det lugnt.

Tid: 60 min
Pris: 900 kr