Pilates är grunden till all annan träning

Pilates i Kungsbacka

Stryka, rörlighet och stabilitet gör att ryggen och därigenom hela kroppen mår bra.

Vältränad som otränad spelar ingen roll, du utgår ifrån dina egna förutsättningar.

Pilates är tuff träning men i stilla harmoni som passar alla oavsett tidigare träningsbakgrund.

Fysioterapeuter, naprapater och personliga tränare rekommenderar ofta denna träning vid ryggbesvär eller utslitna leder.

1 person - 700 kr

2 personer - 900 kr

3 personer - 1300 kr

Vad är pilates bra för?

Främsta målet med Pilates är att stärka bålen, dvs buk och ryggmuskler, för att uppnå ett starkt och smidigt rörelsemönster som skyddar utsatta leder i alla lägen.

Med mjuka kontrollerade rörelser strävar du efter balansen mellan styrka och rörlighet, tillsammans med bra andningsteknik och mental koncentration.

Redskapspilates

Med redskap utmanar du stabilitet och styrka ytterligare, du kan både förstärka och underlätta en rörelse. Du får optimal träning för den djupa stabiliserande muskulaturen. Dom redskap som vi använder är små bollar, gummiband, rullar och plattor.

Kombinera gärna Pilates redskap med ett klassiskt pilatespass för att få en så effektiv träning som möjligt.

Pilates passar alla

Pilates = Smidighet + Styrka + Balans

En lugn träningsform med fokus på kontroll, styrka och balans.
Pilatesträning passar för alla oavsett tidigare träningsbakgrund och tidigare skador. Vårt ledord är ”ära dina begränsningar, så får du en hållbar förändring”.
Eftersom kontroll, koncentration, andning, inre styrka, flyt i rörelserna och precision är grundstenar inom pilatesträning kräver det mycket av både kroppen och hjärnan.
Pilates ger också otroligt mycket tillbaka för hållningen och eventuella begränsningar man upplever i sin vardag. Du lär dig föra din kropp på ett sätt som kan minska eventuell smärta och förbättra dina vardagliga rörelser.

Pilates-PT

Det är inte alltid så lätt att få till det här med andningen och att samtidigt aktivera rätt muskler för att utföra pilatesövningarna på ett korrekt och skonsamt sätt!

För att få ytterligare hjälp och vägledning i din träning har du nu möjlighet att anlita Johanna för personlig träningslektion.
Antingen gör man det själv eller ihop med någon/några; vi rekommenderar 1-3 personer samtidigt. Innan första tillfället får du svara på ett par frågor angående dina mål/önskemål med träningen.
Vi första tillfället gör vi alltid en generell genomgång med fokus på pilatesprinciperna. Du får övningar som du själv ska träna på till nästa tillfälle. Resterande tillfällen jobbar vi vidare med det just du/ni behöver så som rörlighet/styrka/balans. Tillsammans gör vi en bedömning efter dina/era önskemål, därför är det viktigt att du/ni har ett mål med träningen så att vi kan hjälpa dig/er på bästa sätt i rätt riktning.

För att det ska ge er/dig så mycket som möjligt så rekommenderar vi minst 3 stycken PT-tillfällen, självklart får man ta fler om man vill det!

PilatesBas

Kursen riktar sig till dig som har haft svårt att komma tillbaka efter graviditet, oavsett hur länge sedan det var… Fokus ligger på hållning och inre stabilitet, skillnaden från vanlig pilates är att det går lite långsammare och att vi lägger stor vikt på att hitta inre kontroll.

Nästa kursstart är ännu inte planerad pga covid.

Torsdagar  kl 18.30

Plats: Smörhålevägen 5c, kungsbacka (kungsbackapilates lokal)
4 tillfällen kostnad 900kr
Anmälan till johanna@kungskliniken.com

Kursen riktar sig inte till dig som fått barn för mindre än 3 månader sedan, då rekommenderar vi istället kursen “Återträning efter graviditet”