Rullepass

Rörlighetsträning för muskler & bindväv

Bindväv finns överallt i din kropp, precis som det vita i clementinen och apelsinen.

I din kropp fungerar bindväven bland annat som en kraftöverförare mellan dina muskler, leder, senor och skelettet. För att du ska kunna överföra kraften på ett smidigt och rätt sätt från höger-vänster kroppshalva, nerifrån-upp eller framifrån och bak, är du beroende av att bindväven är hållfast och elastisk (töjbar).

Vad säger forskningen?

Forskningen går hela tiden framåt och de senaste åren har man börjat intressera sig mer och mer för bindväven och dess betydelse. Förr trodde man inte att den hade någon påverkan alls på rörelser men nu vet man mer. Bindväven behöver stretchas och mjukas upp för att dina muskler skall få fritt spelrum och inte begränsas av stel bindväv. Det är också så att vätska och näring lättare kommer in i bindväven om den belastas över hela sin längd och inte bara i vissa delar av kroppen.

Ensidig belastning, eller att man alltid tränar på samma sätt med samma övningar, är en nackdel för alla vävnader både muskler, bindväv och senor. Så för att skapa de bästa förutsättningarna för kroppens vävnader är allsidigheten ett viktigt inslag.

Du är aldrig starkare än din svagaste länk!

I synnerhet vid rehabträning är detta viktigt. Tidigare skada gör muskler, senor och bindväv stelare. Både på grund av inaktiviteten och smärtan i samband med skada, men också den förlorade hållfastheten och styrkan vid skada påverkar stelhet i vävnaderna. För bättre resultat av din träning/rehab.träning glöm inte bort bindväven.

Ex: stela hamstrings, stum rygg, höfter eller knä efter träning- rulla igenom säte, länd och ben!
Stel i nacke skuldra axel- rulla igenom bröstrygg, skuldra, axel och bröst.

Intresserad?

Jag erbjuder kortare kurser om 2 ggr. Med hjälp av bollar och rullar får du lära dig att behandla dig själv hemma för att förbättra din rörlighet i bindväven och muskulatur.

Nästa tillfälle för att provapå (datum kommer inom kort) .

Praktisk workshop kl 18.00-19.20. Investering 350kr (material finns att låna och köpa för den som vill)

Kurs- Steg för steg går vi i grupp igenom hur man ska tänka, rulla och hur det ska kännas!

Är du intresserad av att lära dig mer om hur du kan behandla dig själv hemma?

  • Första tillfället är fokus på underkropp. Jag ger lite tips på hur man själv kan behandla löparknä, löparhöft, falsk ischias och smärta i hälsporre.
  • Andra tillfället ligger fokus på överkropp. Jag ger lite tips på hur man själv kan behandla spänningar/besvär i axlar skuldra nacke, tennis/golfarmbåge.

2 tillfällen á 1200 kr (inkl set med bollar & rullar värde 800kr)