Ritad och klar för operation. Ärret blir ca 8cm på utsidan men på insidan sys hela vägen från bröstbenet ner till pubis benet. Så jag har en delning hela vägen samt ett litet navelbråck.

Utåt sett syntes det nog inte så mycket, om jag inte hade en tight tröja på mig. Men för mig personligen hade jag så mycket besvär och smärta att till slut kändes det som allt negativt jag kände kunde jag skylla på den jäkla magen. Jag kunde inte träna som jag ville, jag kunde inte äta som jag ville, jag kunde inte leka med barnen som jag önskade, jag kunde inte klä mig som jag eg. ville. Jag var hela tiden upptagen med att tänka mig för så att jag inte fick ont i magen vid fel tillfälle.

Vid 14-tiden låg jag på uppvaket efter min operation, man hade sytt ihop magen hela vägen uppifrån bröstbenet, hela vägen ner till pubisbenet, dvs magen var delad hela vägen mer eller mindre. Mest delning hade jag ovanför naveln, samt ett litet navelbråck.

Ryggliggande, samtidigt som jag lyfter huvudet i en crunch fick jag plats med många fingrar på längden och kommer också ganska djupt, trots att jag spänner upp både bukhinnan och magmusklerna till max.

När jag lutar mig bakåt trycks allt inne i magen ut mot bukväggen och eftersom där inget finns som orkar hålla emot så ser magen ut såhär!
När jag lutar mig bakåt trycks allt inne i magen ut mot bukväggen och eftersom där inget finns som orkar hålla emot så ser magen ut såhär!

Utseendet var inte det viktigaste, jag har fått tre fina barn och kan förstå kroppen ändras av det. Men att fysiskt inte kunna använda min kropp som det redskapet jag behöver i mitt yrke som naprapat och tränare, det kunde jag inte stå ut med. Det var den stora anledningen till att jag tog steget och valde operation så snabbt jag kunde, och då blev det i privat regi. Det har jag inte ångrat då jag vet att jag haft det bästa teamet i Sverige till hjälp. Anders Olsson, läkare och specialist i kirurgi och Katarina Woxnerud
leg.naprapat och Mammamages grundare.